Megen is met haar ruim 1.600 inwoners een kleine kern binnen de gemeente Oss. Het ligt aan de rivier de Maas en kan bogen op een verleden dat terug gaat tot de Kelten en de Romeinen. Ooit was het de hoofdstad van het Graafschap Megen, volledig ommuurd, met vier toegangspoorten en een kasteel.

Veel hiervan is nog altijd te zien, want de volledige dorpskern en delen van de ommuring worden gekoesterd en zorgvuldig in stand gehouden. Het maakt Megen tot een prachtig rijksmonument waar je je ogen uitkijkt. In het dorp vind je een bakker, streekwinkel, wijnhuis, basisschool en kinderopvang, huisarts en fysiotherapeut.

De ligging ten noorden van Oss, op nog geen 5 autominuten rijden via de N329, zorgt ervoor dat uitgebreide onderwijs- en winkelvoorzieningen, sport en zorgfaciliteiten binnen handbereik zijn. Binnen 10 autominuten zit je op de A59 en ligt het rijkswegennet aan je voeten. ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Nijmegen, het ligt allemaal op een half uurtje rijden. De veerdienst over de Maas die continu operationeel is, geeft een goede aansluiting op de A15.

Megen is vooral nostalgisch buiten wonen, in de ruimte en rust van de natuur. De Maas en het mooie recreatiegebied ‘De Gouden Ham’ biedt legio watersportmogelijkheden. Hou je meer van ‘groen’ dan zijn er allerlei leuke fiets- en wandeltochten over kilometerslange dijken die je door het prachtige achterland voeren. Terug in het dorp kun je dan nagenieten op één van de terrassen of heerlijk eten, bijvoorbeeld in het regionaal hoog aangeschreven restaurant ‘Den Uiver’.

Google Maps